Hamis adat lefejtés

Honnan tudod, hogy tökéletes az alvásod?

2023. április 23. - Sziklaszilárd

 nyugodt_alvas.jpgEzt onnan tudod felismerni, ahogy elaludtál és ugyanabban a pozícióban ébredtél fel és legalább 6-7 óra eltelt a két időpont között.

Valamint például ki van száradva a szád, szóval még nyelni sem kellett közben.

Meg például oldalt szoktál feküdni, de most háton aludtál el (ami a legegészségesebb, mert az emésztőrendszered nincs elnyomva) és úgyis ébredtél fel. Magadtól, egyik pillanatról a másikra.

Fontos dolog, hogy megértsd, hogy a tested milyen kajáktól és milyen rendszerességgel történő kajálási szokással működik optimálisan.

Nagyon sok tanácsot olvashatunk arról, hogy ennyit és annyit igyál, és egyél ezt-azt (vagy ne), de tudnod kell, hogy Neked nem biztos, hogy az a dolog működik is. 

Valójában, az amire neked szükséged van, hogy minél jobban megbíz az érzékeléseidben. Nyilván vannak hamis érzékeléseid, viszont ez azonnal ki fog derülni pl. ha az alvásod nem megfelelően működik.

elotte_es_utana.jpgEzért kísérletezned kell, hogy mi okozhat számodra tökéletes alvást.

A lényeg, hogy Te figyeld meg.

Elmondom, hogy nekem mi a megfigyelésem ezzel kapcsolatban.

Aztán érdekel az is, hogy ha Neked volt már ilyen tökéletes alvásod, akkor azt mi okozta.

Az 1x-i evés híve vagyok - nekem ez olyan könnyű, mert nem kell sokat foglalkoznom vele. Meg nem kell aggódnom, ha esetleg épp húsvét van és nincs nyitva a boltba, hogy vajon mit eszek. Van egy raktárkészletem: egészséges energiaszeletek, protein szeletek, shakek, ráadásul ha csak ezeket eszem, el tudom érni a tökéletes alvást.

De nyilván ha sokáig ezt eszed, akkor az uncsi, pedig a tested tudja, hogy mire van szüksége. Pl. a nővérem által készített eper lekvár az szintén jótékony hatással van rám. A nyers káposzta szintén. A  sajt zöld almával teljesen be tud jönni.

A tojás, szalonna, szalámi, hát az so-so. Itt már lehet érezni, hogy sűrűbb, nem annyira frankó a frekvencia, de ha épp kell, akkor kell és elmegy.

citromos_viz.jpgA citromos vizet imádom és akkor iszom, amikor szomjas vagyok. Persze ha az ember sokat eszik, akkor amikor szomjas is gondolhatja azt, hogy éhes, de ez mindig ellenőrizhető az alvás minőségével.

Nyilván van szellemi oldala a dolognak és ha elég stresszes napod van, akkor nehéz boldogulni a tökéletes alvással.

Ilyenkor én rá szoktam segíteni némi többlet Vivával. Ez egy sáfránykivonat és van még benne 1-2 frankó anyag. Teljesen természetes. Ha beveszel 1 szemet és semmi, majd 2-őt és semmi, majd 3-at és bumm úgy maradtál... 

Tényleg tud valamit ez az anyag...

És amit még képes ez az anyag okozni, hogy az alvási bioritmusodat is helyre tudja pofozni. Floridában voltam nemrég 3 hónapot, majd miután aztán hazajöttem, elég sokáig a hajnali órákba feküdtem le. 

Aztán mostanába észrevettem, hogy 10-kor valami fejbe üt és hajnali 4-5-kor meg felébredek, hogy mi történt?

Na de most megyek vissza a tengerentúlra, szóval edzhetjük újra a bioritmusunkat!

De nyugodtan szólj Barátom, ha bármi baj van az alvásoddal, hátha tudunk tenni valamit!

Ölellek!

Szikla

 flag_szikla.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alvasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr8318097410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása