Hamis adat lefejtés

Filmajánló?

Vagy inkább legyen megfelelő a táplálkozásom?

2022. augusztus 06. - Sziklaszilárd

beres_1.pngVannak emberek, akik szidják a Netflixet, mert elviszi az emberek figyelmét.

Igazuk van, de mégsem. Egyrészt, mert nem szidással, hanem jó példával kontrollálunk (Nyersen Szeretlek). Másrészt a sok figyelem elvonó filmek között vannak gyöngyszemek!

Ilyenbe bukkantam az egyik nap:

Hajnali fél 5-kor ránézek a Netflixre, mert már régen jártam erre. Nézem a kínálatot és megakad a szemem a „Feltalaló” címen. Korábban épp a McDonald’s-os sztorit néztem és nagyon bejött, mert mindig meg lehet figyelni valami frankót, amikor sikeres embereket filmesítenek meg.

Következő meglepő érdekesség: ez magyar film? Hmm… vajon mit tudnak kihozni ebből? Belenézek az előzetesbe és Béres nevét meghallom. Hallottam már a Béres Cseppről, de hogy mi volt a háttér története, meg hogy mire volt jó, vagy hogy egyáltalán van-e még, nem nagyon volt róla infóm.

beres_2.pngElkezdem nézni és egyszer csak egy olyan mondatot hallok, amit nagyon igaznak gondolok, mert az egész vállalkozásom is erre a mondatra épül. Akkor a történelemben nem most először próbálkozunk ennek az adatnak az átadásával… ? Voltak korábban is próbálkozások? Sőt, valaki ezt át is tudta adni? De akkor én miért nem hallottam róla és miért nincs erről szó, ha ilyen dolog történt?

Hű, valószínűleg azért, mert itt nagy üzlet ellentét van a háttérben, szóval biztos egy jó kis dráma lehet, na de nézzük…

Kezdenek kirajzolódni a karakterek, lehet látni, hogy ki-kivel van. Belecsöppenünk történelmi eseményekbe is és közben egy olyan integritást vélek felfedezni a főszereplőn, ami nem mindennapi! Na mondom ha ezt képes tartani a végéig, minimum hátulról fejbe lövik. De ahogyan ezeket az apró és kevésbé apró elnyomásokat kezeli, egyszerűen a meghatódottságtól nézek körbe a szobában, hogy ilyen van. Ráadásul így meg tudták csinálni filmen?

beres_3.pngSzülinapra azt szoktam kívánni a barátaimnak, hogy a „Tech éltessen!” Na most ezt a fickót a cselekedetei alapján csak a Technológia éltette, illetve mentette meg folyamatosan az életét. Mivel szakmailag hozta az eredményeket, nem tudták kiütni a pozíciójából. És ami a legfontosabb, hogy még szorult helyzetben is képes volt kiállni magáért és a céljaiért. Többször könnyeztem meg a filmet. 2X néztem meg egymás után, mert többrétegű esztétikát, humort és olyan egyszerűséget véltem felfedezni, ami építőköve lehet bárki életének.

 

Szóval nézd meg és kíváncsian várom a véleményed!

 

30-388-6660

sziklaszilard@gmail.com

 

Ölel, az Egyetlen Barátod,

Szikla

;)

 

Ha nincs Netflixed, akkor megtalálod youtubon is,  feltöltöttem ide.

Illetve egy rövid előzetest szerkesztettem, hogy könnyítsek a döntéseden, hogy rászánj-e 2 órát. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alvasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr9617899915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása