Hamis adat lefejtés

Veszélyes a környezetünk?

2019. július 22. - Sziklaszilárd

ivoviz.jpgNagyon érdekes kérdést vetett fel a face-en Lázár Csaba azzal kapcsolatban, hogy milyen víztisztító szűri ki a gyógyszermaradványokat a csapvízből.

Már magában a kérdés veszélyes környezetre utal. Valóban veszélyes a csapvíz? Tényleg bekerülhetnek gyógyszermaradványok a csapvízbe?

Ha bekerül, a májunk, vesénk ki tudja azt választani? Jobban járunk, ha valamilyen víztisztítót veszünk?

De vajon melyik víztisztító szűri ki?

A 150 éves Főváros Vízművek ivóvíz módja nem megfelelő? Vegyünk ozmózisost, kangent vagy espringet? Hogyan működnek ezek? Mi alapján döntsek?

Nyilván sokkal veszélyesebbnek van feltüntetve a környezetünk, mint amilyen. De van-e egyáltalán veszély? Kell-e bármit tennünk, kell-e megelőznünk valamit?

Nincs könnyű dolgod. Viszont van egy olyan képességed, hogy érzékelj. Érzékeled azt, hogy a víz hideg vagy meleg és érzékeled azt is, ha valami savanyú, édes és érzékeled azt is, ha valami mérgező.

Na most, az érzékszerveid becsaphatnak-e?

Erről a békás példa jut eszembe, amit beletesznek vízbe és elkezdik melegíteni a vizet. Mindig csak egy picit lesz melegebb a víz és egyszercsak felforr a béka, és úgy lesz neki vége, hogy nem érzékeli, hogy már túl forró a víz.

Ezt a blogot pontosan arra találtam ki, hogy segítsen neked lefejteni a hamis adataidat. Ugyanis ezek a hamis adatok befolyásolják, hogy hogyan dönts.

Vegyük például a víz ivást. Azt mondják, hogy 1 litert kell innunk 20 kg-onként. Na most, ha KELL valamit csinálnod, az már valami hamisságot sejt, mert az nem a Te megfigyelésed eredménye.

valaki-nagyon-szomjas.jpgAmikor szomjas vagy akkor iszol, ha éhes akkor eszel. Viszont előfordulhat olyan, hogy éhséget érzel, miközben valójában szomjas vagy? Hamis érzékelés - durva, mi?

Ezt egyébként nagyon egyszerűen ki tudod próbálni. Éhséget érzel, de ahelyett, hogy rögtön kizabálod a hűtőt, először megiszol 6 dl vizet, és ha megint éhes leszel megint iszol. Ha már megittál 2 liter vizet és még mindig éhes vagy, akkor valóban éhes vagy.

Az emberek csomószor esznek, mert összekeverik ezt a két dolgot. De ez csak egy, a sok helytelen berögződésből.

Aztán, honnan tudod, hogy amit eszel és iszol egészséges-e? 

Norvégiában van egy független labor, ami pontosan kimutatja a vércseppedből, hogy amit fogysztasz az segíti vagy épp támadja a szervezeted. És ha támadja, akkor hol és mekkora terjedelmű ez a támadás. 

Ha nem hiszel a tudományban, akkor is meg tudod figyelni, hogy amit eszel és iszol az egészséges-e. 

Vannak úgynevezett indikátorok.

Ezek például a rossz alvás, a túlsúly, a testi fáradtság, a betegségek.

Mondhatod azt, hogy ezek szellemi eredetűek és semmi köze sincs hozzá annak, mit eszel vagy iszol. 

Szellemi eredetű VAGY testi eredetű a probléma?

Meg tudod figyelni!

Ha nem végeztél semmilyen fizikai munkát, és fáradt leszel a nap végére, akkor szellemi fáradtságról beszéltünk. Ha beteg leszel és felismered, hogy a nagynénéd állandóan szekál és ezután hirtelen mintha jobban éreznéd magad, akkor látható hogy szellemi eredetű volt a probléma. Vagy a faterodnak nagy, kemény hasa volt, és nem adott neked figyelmet, aztán most neked is emiatt van kemény sörhasad, de ahogy erre rájössz, egyszercsak azt veszed észre, hogy puhább a hasad, akkor szellemi eredetű probléma eredetére bukkantál.

Na DE!

Mivel van egy tested és neked például nem reális, hogy szellemi dolgokról beszéljünk, és Te csak a táplálkozáson és a vízivási szokásodon változtatsz és az kezeli a vérnyomásproblémádat, az alvási nehézségedet, a túlsúlyodat, akkor ez testi eredetű volt.

Mintha a szellemed befolyással lenne a testedre, és mintha a testi állapotod befolyással lenne a szellemre.

Lehetséges, hogy nem VAGY van, hanem ÉS?

Szóval mi van akkor, ha mindkét oldalról (testi és szellemi) javítod a képességeid?

 

top_team.jpgHát akkor egyszer csak úgy járhatsz, mint én! 

Hogy jártam én?

 

30-388-6660 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sziklaszilard@gmail.com

 

 

 

 

 

Tesztelj!

 

 

 

 

 

KÖVESS! 

A bejegyzés trackback címe:

https://alvasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr314974588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása